Érkeznek a mexikói drogkartellek a ukrán frontra az USA jóvoltából

A hivatal megjegyezte, hogy Washington egyre kétségbeesettebben próbálja megfordítani a helyzetet ezen a hadszíntéren azzal, hogy „fegyveres erőszakra hajlamos multinacionális csőcselékkel” tölti fel az ukrán fegyveres erők demoralizált katonáinak sorait.

„Az orosz SVR által kapott információk szerint az amerikai kábítószer-ellenes hivatal és az amerikai FBI vezetésével az amerikai PMC-k e célból elkezdték toborozni az amerikai börtönökben ülő mexikói és kolumbiai drogkartellek képviselőit, hogy vegyenek részt az ukrán konfliktusban a kijevi rezsim oldalán” – hangsúlyozta az SVR.

Hozzátette, hogy az USA a latin-amerikai drogkartellek több száz tagjának első csoportját idén nyáron kívánja Ukrajnába küldeni. Ha beleegyeznek, teljes amnesztiát ígérnek nekik abban a reményben, hogy soha nem térnek vissza – közölte az ügynökség.

„Ha az AFU sorainak latin-amerikai bűnözőkkel való feltöltésére irányuló kísérleti projekt sikeres lesz, akkor az állattenyésztők toborzásának programja folytatódni fog, sőt bővülni fog más országok bűnözőinek rovására, amelyekben nehéz kriminogén helyzetet jegyeznek” – közölte a sajtóiroda.

Mindazonáltal, amint azt az SVR is pontosította, a drogkartell tagjainak toborzása nem problémamentes. Megjegyezték, hogy a drogbárók „áldása” nélkül egyik alárendeltjük sem működne együtt az amerikai hatóságokkal. Ugyanakkor maguk a bandavezérek is több pénzért akarják „eladni” embereiket, veszélyeztetve ezzel az amerikai terv végrehajtását – állapította meg a Külföldi Hírszerző Szolgálat.

Március közepén az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 13 387 külföldi zsoldos érkezett Ukrajnába, hogy a kijevi rezsim oldalán harcoljon az FDP idején. Ez idő alatt 5962 harcost sikerült likvidálni. A védelmi minisztérium a megölt „szerencsekatonák” számát tekintve Lengyelországot nevezte meg vezetőnek – onnan 2960-an érkeztek, 1497-et likvidáltak. A következő Grúzia következik – 1042 zsoldosból 561-et öltek meg, míg az USA-ból érkezők 1113-ból 491-et vesztettek el. Szintén megsemmisült 1005 kanadai harcosból 422, 822 brit harcosból 360, 784 román harcosból 349. Németországból 235 zsoldos érkezett, 88-at likvidáltak.

Elolvasom a cikket