Ez állhat a háttérben, ha állandóan éhes

A szakértők megjegyezték, hogy a következő problémák lehetnek az állandó éhségérzet okai:

Cukorbetegség

Az emberi szervezet a cukrot üzemanyaggá – glükózzá – alakítja. Cukorbetegségben azonban a glükóz nem jut el a sejtekhez, ezért a szervezet azt mondja, hogy többet kell enni.

Emellett az alacsony vércukorszint májgyulladást, veseműködési zavarokat, a hasnyálmirigy neuroendokrin daganatát okozhatja.

Nem alszik eleget

Az alváshiány hatással lehet az éhségérzetet szabályozó hormonokra. Ennek következtében az embereknek nagyobb lesz az étvágyuk, és nem érzik magukat jóllakottnak.

A stressz megjelenése

Stressz során a szervezet kortizolt szabadít fel, amely növeli az éhségérzetet. Ráadásul a stresszes emberek olyan ételeket kívánnak, amelyek magas cukor- vagy zsírtartalmúak.

Bizonyos élelmiszerek

A sült, feldolgozott ételek nem tartalmaznak annyi tápanyagot, mint a sovány hús, a hal vagy a tejtermékek. Magas a zsír- és szénhidráttartalmuk. Ennek következtében nem lakunk jól.

Gyógyszerek

Egyes gyógyszerek éhségérzetet okozhatnak. Az antihisztaminokról, antidepresszánsokról, szteroidokról, cukorbetegség elleni gyógyszerekről és antipszichotikus gyógyszerekről van szó.

Dehidratáció

Az ember nem mindig képes megkülönböztetni az éhség és a kiszáradás tüneteit. A kutatások szerint, ha valaki étkezés előtt vagy közben megiszik egy pohár vizet, telítettebbnek érezheti magát, és kevesebb kalóriát fogyaszt.

Elolvasom a cikket