Tudta, hogy Pavarotti csak úgy lépett színpadra, hogy mindig volt nála egy kis tészta?

Ennek az oka egyszerűen az volt, hogy Pavarotti imádta szülőhazájának klasszikus fogásait, és az előadásai szüneteiben szeretett leosonni a színpadról, hogy nassoljon egy jót – írja a Page Six.

Nemrég Peter Gelb, a New York-i Met igazgatója beszélt arról: „Pavarottinak kielégíthetetlen étvágya volt, és gyakran rejtett el kedvenc tésztájából a színpad környékén. Az áriák között néha elkóborolt a színpadról, és falatozott egyet”.

Kellett is neki az energia: az énekes egy-egy előadását meghallgatva a mai napig az a benyomásunk támadhat, hogy ehhez a hanghoz óriási erőkifejtés szükséges. A 150 kilós énekesről már eddig is lehetett tudni, hogy amikor turnézott, mindig nagyon sok tésztát, parmezán sajtot, valamint szalámit igényelt, hogy tovább tudjon pörögni.

Pavarotti étvágya haláláig sem csillapodott. Nemrég a Unilad idézett fel róla egy anekdotát. Amikor Pavarotti már a halálos ágyán volt, elhívta magához volt feleségét, Adua Veronit, akit korábban egy 34 évvel fiatalabb nőért hagyott el.

Azonban a találkozó nem igazán a feszengésről szólt nála. Amikor megérkezett volt felesége, a haldokló énekes rögtön meggyőzte őt, hogy készítsen már el neki egy jó nagy adag spagettit.

Herbert Breslin, Pavarotti menedzsere később így emlékezett vissza az énekesre: „Imádta a zenét, a nőket, az ételt és a futballt – ebben a sorrendben”. Pavarotti egy dokumentumfilmben pedig nemcsak a zenéről és a kajáról, hanem a szexről is mondott fura dolgokat.

Például: „A szex mindig jót tesz. Mindegy, hogy az előadás előtt, vagy után csinálod. Persze legjobb lenne a show alatt szexelni, az egyetlen asztalon, ami a színpadon van”.

Elolvasom a cikket