És „köszönet” érte a C-vitaminnak, az A-provitaminnak és a rostoknak, amelyek ezekben a gyümölcsökben bőségesen megtalálhatóak. Ezenkívül a mangó segít a gyomor-bélrendszer munkájában – jegyezte meg a szakértő.
Ráadásul ez a gyümölcs megvédhet minket az érelmeszesedéstől, és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Azonban nem csak a mangó büszkélkedhet ilyen tulajdonságokkal.
A szakértő szerint az antioxidánsok, a C-vitamin, a K-vitamin és az A-vitamin minden élénk színű gyümölcsben jelen van valamilyen mennyiségben.
Ezek a szupervitaminok antioxidánsok, amelyek megvédenek minket az érelmeszesedéstől és az idő előtti öregedéstől, és amelyektől fiatalabbnak tűnünk.
Épp ezért érdemes a mangót heti kétszer beilleszteni az étrendjébe.