Csaló, korrupt banda!

Az olimpiai kvalifikációs tornán az azeri Turan Bajramov már 6–0-ra vezetett az elődöntőben, amikor a kubai származású, olasz színekben versenyző Frank Chamizo Marquez kiegyenlített. Az utolsó másodpercekben 8–8-as állásnál a vezetőbíró két pontot ítélt az olasznak, mert hazai riválisa letérdelt a szőnyegre. Az azeri edző reklamált, s videózás után visszavonták a két pontot, így Bajramov nyert.

Az egykori kubai birkózó közzétette a videót a viadal utolsó másodperceiről azzal a szöveggel: „Szeretnék bocsánatot kérni attól, aki ezt nézi. A sportágam gyönyörű. Ez csak egy megvesztegetett és korrupt banda, a szívem sír a szomorúságtól” – írta Chamizo Instagramján.

Az Insidethegames.biz beszámolója néhány „sorstárs” véleményét szemlézte. A háromszoros világbajnok és a 2020-as tokiói bronzérmes Frank Staebler (Németország): „Szenvedek veled, barátom.”

A 2020-as tokiói bronzérmes Myles Amine (San Marino): „Ez szörnyű, abszolút rablás. Sajnálom, testvér.”

A 2015-ös világbajnoki ezüstérmes Rustam Assakalov (Üzbegisztán): „Te harcos vagy, ma harcoltál, és mindent megtettél, ami tőled függött, de az ilyen bírókat ki kell dobni.”

A 2016-os riói olimpiai bajnok Helen Maroulis (Egyesült Államok): „Ez szörnyű, kiraboltak!”

Elolvasom a cikket