Ellopott személyazonosság

Senki sem hitt William Woodsnak. Nem hitték el, hogy valaki a társadalombiztosítási számát használta fel több százezer dollárnyi adósságra. Nem hitték el, hogy a társadalombiztosítási kártya, amelyet ő maga viselt, valódi. Mindenekelőtt senki sem hitte el, hogy ő valóban William Woods – írja az Latimes.com.

Letartóztatták személyes adatok jogosulatlan felhasználása miatt, és csaknem két évet töltött bezárva a tárgyalásra várva, ebből több mint száz napot egy pszichiátriai kórházban. Woods végül egy Los Angeles-i bíróságon nem vallotta magát bűnösnek személyazonosság-lopás és hamis személyazonosságnak kiadása vádjában, amiért cserébe letöltött büntetést kapott, és azonnal szabadlábra helyezték.

Woods soha nem adta ki magát másnak, csak saját magának. A probléma az volt, hogy valaki évtizedeken át Woodsnak adta ki magát.

A múlt héten az elkövető – Matthew David Keirans – bűnösnek vallotta magát a Nemzeti Hitelszövetkezeti Igazgatóság által biztosított intézménynek tett hamis nyilatkozat és súlyos személyazonosság-lopás vádjában – közölte az iowai északi körzet amerikai ügyészi hivatala.

Az 58 éves férfi 32 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője, amely még 2019-ben letartóztatta Woodsot, azt mondta, hogy az osztály tud az ügyről, és „aktívan nyomoz”.

Venusse Dunn, a Los Angeles megyei kerületi ügyészség szóvivője elmondta, hogy a hivatal indítványt nyújtott be Woods elítélésének érvénytelenítésére. A meghallgatást április 11-re tűzték ki.

A The Timesnak adott interjúban Woods elmondta, hogy fontolgatja, hogy pert indít Los Angeles városa ellen a rácsok mögött töltött évekért, amelyeket olyan bűncselekménnyel vádolva töltött, amelyet nem követett el.

„Minden egyes napért, amelyet ott kellett töltenem, fizetniük kellene” – mondta az 55 éves férfi. „Nem helyes, hogy a semmiért ültettek börtönbe.”

Elolvasom a cikket