Harry herceg és Meghan Markle nagy szerepet kapnak az amerikai választásokon

A beszámolók szerint a páros „azon dolgozik, hogy felkészítse az amerikai választókat egy esetleges deepfake támadásra”.

Szakértők szerint a választások előtt „rosszindulatú állami szereplők és hazai politikai ügynökök” használhatnak deepfake technológiát a választók összezavarására. Harry és Meghan jótékonysági alapítványa, a The Archewell Foundation az Axios jelentése szerint arra készül, hogy segítsen a választóknak a dezinformációk ellen.

A Google, a Meta és az OpenAI közölte, hogy fellépnek a megtévesztő tartalmak ellen, Harry és Meghan szervezete pedig „új tartalmak ötletelésében” is segít.

Amióta 2020-ban lemondtak a királyi családtagságról, és az Egyesült Államokba költöztek, ahol jelenleg két gyermekükkel, Archie herceggel és Lilibet hercegnővel élnek, a pár aktívan részt vesz a politikában.

Nem ez az első alkalom, hogy a házaspár a választásokról beszél. A 2020-as választások idején egy videót tettek közzé, amelyben arra buzdították a szavazókat, hogy regisztráljanak és utasítsák el a félretájékoztatást.

Mivel Harry brit állampolgár, nem szavazhat az Egyesült Államokban, és elárulta, hogy soha nem szavazott az Egyesült Királyságban, mivel a királyi családtagok hagyományosan kimaradnak a brit politikából.

Meghan élete nagy részében részt vett aktivistaként, amely gyerekkorában kezdődött, amikor a Procter & Gamble-nek írt egy szexista reklámkampány miatt. Színészi karrierje során a feminizmus szókimondó szószólója lett, és 2015-ben az Egyesült Nemzetek Szervezetének a nők politikai részvételéért és vezetéséért felelős szószólójává nevezték ki. 2021-ben lobbizni kezdett a kötelező fizetett szülői szabadságért az Egyesült Államokban.

Elolvasom a cikket