Katalin hercegné ezért nem fogyasztja el soha ezt az egyszerű ételt

Ezek közé tartozik a tiltott ételek listája, bár mint kiderült, a külföldi utazások során néha még a királyi család tagjai is kivételt tesznek.

Más ételeket azonban személyes meggyőződésből kerülnek, vagy éppen szeretnek. Károly király reggelijéből például nem hiányozhatnak a kedvenc mézei, amelyeket még a külföldi útjaira is magával visz.

Katalin hercegné és családtagjai azonban egy történelmi örökség miatt nem fogyaszthatnak bármit reggelire.

Ezt a szendvicset Katalin hercegné sosem fogyasztaná el

A klasszikus szendvicseket sokan kedvelik, bár az Egyesült Királyságban a tojás még mindig megelőzi népszerűségben.

Az egyik legkedveltebb formája a hagyományos, szögletes toast kenyér, amely pirítósként is nagyon ízletes. A hercegné azonban egy régi babona miatt ilyen kenyeret sosem kér a reggelijéhez, és bár elsőre talán sokan azt gondolnák, hogy ennek az az oka, hogy nem kedveli a kenyér héját, nem erről van szó.

A brit királyi család egykori séfje, Graham Newbould, aki a Kensington-palotában és a Buckingham-palotában is szolgálatot teljesített, elmagyarázta, hogy egy hátborzongató babona áll a szokatlan szabály hátterében.

A séf hozzátette, hogy éppen ezért semmilyen szögletes étel nem kerül a királyi család asztalára, és ebből fakadt az a szokás is, hogy Erzsébet királynénak a délutáni teájához kizárólag köralakú süteményeket szolgáltak fel.

Elolvasom a cikket