Mi az a megelőző kemoterápia? Itt van minden, amelyet Katalin hercegné kezeléséről tudni lehet

Katalin hercegné húsvét előtt sokkolta a világot, amikor egy videóüzenetben jelentette be, hogy rákbetegséggel küzd. A walesi hercegné megelőző kemoterápiás kezeléséről nem sokat lehet tudni, de most elárulunk minden információt, amely napvilágot látott. A hercegné a gyógyulás útjára lépett, miután február végén megkezdte a megelőző kemoterápiát – írta akkor a Kensington-palota egy közleményben.

Mi az a megelőző kemoterápia?

A kezelés, amelyet adjuváns kemoterápiának is neveznek, gyógyszerekkel pusztítja el a szervezetben maradt rákos sejteket az elsődleges rákkezelés, például a műtét után. A sejtek a test más részein is megtelepedhetnek, és új daganattá fejlődhetnek. Ezeket másodlagos rákbetegségnek vagy áttéteknek nevezik. Az adjuváns terápia a feltételezések szerint csökkenti a rák későbbi visszatérésének esélyét. A National Cancer Institute (USA) szerint ez magában foglalhat sugárterápiát, hormonterápiát, célzott terápiát vagy biológiai terápiát is.

Február végén kaphatott először kemoterápiát.

Katalin hercegné néhány héttel ezelőtt a videóüzenetben elmondta, hogy a január 16-i hasi műtétje után úgy gondolták, hogy az állapota nem rákos, de a későbbi vizsgálatok kimutatták a daganatot a szervezetében. A Kensington-palota szerint a hercegné akkor tudta meg, hogy rákos, amikor a műtét utáni vizsgálatok befejeződtek, és az eredményeket áttekintették. Úgy tudni, hogy február végén kezdte meg a kezelést, és Vilmos herceg ezért távozott a keresztapja megemlékezéséről olyan váratlanul, mert a feleségéhez sietett.

Elolvasom a cikket