„Óriási” segítség Amerikától: ötszáz lövés csövenként

Az amerikai kormány több mint ötezer AK–47-est, gép- és mesterlövészpuskákat, számos RPG–7-es páncéltörő rakétát valamint félmillió darab 7,62 milliméteres lőszert adott át az ukrán fegyveres erőknek. Persze, mindezt nem a saját készletéből tette, hanem abból, amelyet Irántól foglalt le.

„Felmérhetetlen” segítséget adott a minap az Egyesült Államok Ukrajnának – persze nem a saját kontójára, hanem annak a tételnek a terhére, amelyet a washingtoni hatóságok foglaltak le Irántől – írta meg szerdán az Oroszhírek.hu. Mint a cikkben olvasható, tavaly decemberben az amerikai kormány az igazságügyi minisztérium által benyújtott polgári jogi elkobzási követelések révén tulajdonjogot szerzett a szóban forgó eszközökre.

A tétel ötezer AK–47-ből, gép- és mesterlövészpuskból, számos RPG–7-es páncéltörő rakétából valamint félmillió darab 7,62 mm-es lőszerből áll. A miheztartás végett érdemes leírni, ez a mennyiség az ötezer géppisztolyra vetítve és/vagy egy tetszőleges, ám eléggé heves frontszakaszt alapul véve nagyjából fél csatanapra elegendő – vagy spórolósabb esetben huszonnégy órára.

Elolvasom a cikket