A legjobb anyagcsere-gyorsító ételek

Kaufmann Angéla
2024. április 12. péntek. 5:58

Amikor arról van szó, hogy étrenddel tartós hatást gyakoroljunk az anyagcserére, semmi sem hagy olyan maradandó nyomot, mint az egészséges táplálkozás.

A hosszadalmas diéta helyett olyan élelmiszereket találtunk, amelyek tele vannak tápanyagokkal, elősegítik a jóllakottság érzését, és egyszerű életmódbeli változtatásokat jelentenek, amelyeknek könnyen lehet helyet adni a bevásárlókosárban.

A szervezetnek vasra van szüksége a kalóriaégető folyamatok hatékony végrehajtásához. A vas elősegíti az oxigén áramlását a szervezetben, ami elősegíti az energia és az anyagcsere növekedését. Tápanyag-minőség szempontjából az egyik abszolút legjobb étel a lencse. Ebben van a legmagasabb fehérjetartalom a növényi alapú élelmiszerek közül, bármely receptben könnyen helyettesítheti az állati fehérjét, és tele vannak rosttal.

Keresztesvirágúak

A keresztesvirágú zöldségek, mint a brokkoli, a káposzta, a karfiol és a kelbimbó, három alapvető tápanyagot tartalmaznak, amelyek elősegítik az anyagcserét: B-vitamint, kalciumot és C-vitamint. Tartalmaznak egy szulforafán nevű tápanyagot is, amely támogatja a méreganyagok és az ösztrogén méregtelenítését.

A bab egy anyagcsere-fokozó, rostban gazdag étel, amely étkezés után csökkenti az inzulinszintet, és idővel javítja az inzulinérzékenységet. Az eredmény? A szervezete kevesebb zsírt tárol. A bab kiváló fehérje- és vitaminforrás, a jóllakottság érzésében is segít.

A gluténmentes zab egy hihetetlenül egészséges teljes kiőrlésű gabona, amely számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valamint rostokat, így nagyszerű reggeli étel. A zab nemcsak az elfogyasztása után tartja alacsonyan az inzulinszintet, megakadályozva a vércukorszint-ugrásokat, amelyek azt jelzik, hogy a szervezet zsírt raktároz fel, hanem rengeteg rostot is tartalmaz. Ahogy a szervezet lebontja a rostokat, kalóriákat éget el.

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök tápanyagban gazdag élelmiszerek. Csökkentik a tüdőrák kockázatát, lassítják a rák progresszióját, növelik az őssejtszintet, megvédik az őssejteket a stressztől, védik a DNS-t, fokozzák az immunreakciót és így tovább. A bogyók fogyasztása szintén jótékony hatással van az anyagcserére, stabilizálja a glükózszintet és csökkenti a testzsírtartalmat.

A kendermag és a lenmag kiváló forrása az omega-3 és omega-6 zsírsavnak, amelyek egyaránt csökkentik a gyulladást és javítják az izmok véráramlását, hogy felpörgesse az anyagcserét. A szervezet működésének módja a hormonokon keresztül történik (pajzsmirigyhormon, inzulin, tesztoszteron, növekedési hormonok, hogy csak néhányat említsünk). Ezek a sejtválaszon keresztül működnek.

Elolvasom a cikket