Ekkor omlik össze az ukrán védelem

Mint a Bloomberg írja, az ukrán energiarendszerre mért orosz rakétacsapások, a második legnagyobb város bombázása és az orosz csapatok előrenyomulása a fronton vezetett ehhez a helyzethez.

„A kockázat az ukrán védelem összeomlása, egy olyan esemény, amely lehetőséget adna a Kremlnek arra, hogy a konfliktus kezdeti szakasza óta először indítson nagyobb offenzívát” – írja a kiadvány.

Megjegyzik, hogy a következő néhány hónap lesz a legsúlyosabb próbatétel Ukrajna számára, mivel a lakosság egyre inkább belefárad a háborúba, különösen az ország keleti részén fekvő Harkiv városában, amely különösen sebezhetővé vált.

A kiadvány szerzői azt fájlalják, hogy az orosz fegyveres erők kihasználják a lőszerellátásban egyre növekvő hiányt. Ugyanakkor Moszkva az idén 6 millió lövedéket kíván biztosítani a termelés növelésével, valamint az Észak-Koreából és Iránból származó szállítmányokkal.

„Mindezek felett egy felfüggesztett 60 milliárd dolláros amerikai segélycsomag lebeg, amely a belharcok áldozatává vált, mivel a képviselőház republikánus képviselői engedményeket követelnek Joe Biden elnöktől a bevándorlással kapcsolatban. Ha ezek a pénzek nem érkeznek meg, Ukrajnának a lehető legrosszabb pillanatban nincs alternatívája” – panaszolta a Bloomberg cikkírója.

Elolvasom a cikket