Moszkvában felrobbantották az SBU volt alezredesének terepjáróját + VIDEÓK

A robbanás pillanatát videóra vették. A videofelvételen látható, amint egy férfi odasétál az autóhoz, és beül a vezetőülésbe. Néhány perccel később csattant a robbanás, amelynek során az autó felborult és füstbe burkolózott. Megjegyzik, hogy minden a motor beindítása közben történt.

Objektum doboz

Abban az időben egy személy tartózkodott az utastérben – az autó tulajdonosa. Az információk szerint életben van, de a lába és a bal karja megsérült. Az áldozatot egy intenzív osztályos autóval vitték el.

A robbantás miatt büntetőeljárás indult

„A Moszkva városában a Korovinszkij autópályán történt incidenssel kapcsolatban, amelynek következtében a gépkocsi megrongálódott és a tulajdonosa megsérült, az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottságának Moszkva városáért felelős Főnyomozói Igazgatóságának Északi közigazgatási körzet nyomozati osztálya büntetőeljárást indított” – áll a hivatal közleményében a Telegramban.

A főosztály megjegyezte, hogy nyomozók, kriminalisták és az operatív szolgálatok munkatársai vizsgálják a helyszínt. Hamarosan kijelölik a szakértőket, köztük az orvosi és robbanás-technikai szakértőket.

Objektum doboz

A felrobbantott autó tulajdonosa egy volt SBU-tiszt volt

A Toyota Land Cruiser Prado tulajdonosa az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) egykori alkalmazottja, a 48 éves Vaszil Prozorov volt. Ő néhány évvel ezelőtt Oroszországba költözött.

A férfi 2014 óta együttműködött az orosz biztonsági szolgálatokkal, és adatokat adott át nekik a kelet-ukrajnai úgynevezett terrorellenes művelet (ATO) menetéről. Elmondása szerint ilyen döntést önként, ideológiai okokból hozott – számol be a portál.

Elolvasom a cikket