Nem is gondolná, de ezzel a praktikával csökkentheti az üzemanyagfogyasztást

Egyes járművezetők elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy autójuk nagyobb mennyiségű üzemanyagot kezdett fogyasztani.

„Korábban az üzemanyag-fogyasztás teljesen elfogadható volt, de most…” – mondják azok az autósok, akik ilyen helyzetben találják magukat.

Ha az autó műszaki állapotának ellenőrzése azt mutatja, hogy minden rendben van a járművel, a motorral, az üzemanyagszűrővel és a gyújtógyertyákkal. Ráadásul minőségi benzint használnak felmerül a kérdés miért megy ennyi üzemanyag kárba? Ha az autó műszaki állapota hibátlan, érdemes figyelmet fordítani a csomagtartó tartalmára.

Mit nem lehet elhelyezni a csomagtartóban? Egyes tulajdonosok elfelejtik, hogy a túlzsúfolt csomagtér szintén túlzott üzemanyag-fogyasztáshoz vezet.

A gyakori benzinkútra járás és a felesleges költségek elkerülése érdekében ne tegyen nehéz és terjedelmes tárgyakat a csomagtartóba, amelyekre valószínűleg nem lesz szüksége útközben.

Ez általában a nagyméretű szerszámokra vonatkozik, amelyeket a garázsban hagyhat. Emellett ne hordjon állandóan a csomagtartóban más haszontalan tárgyakat. Néha elég, ha egyszerűen kitakarítja a csomagteret, hogy néhány százalékkal csökkentse az üzemanyag-fogyasztást.

Elolvasom a cikket