A tulipán nem csak szép, de az egészségre is előnyös

Szirtes Györgyi
2024. április 13. szombat. 9:41
Frissítve: 2024. április 13. 9:50

Piros, sárga, fehér vagy éppen színes. Számtalan színű tulipánnal találkozhatunk akármerre is járunk az országban. Ennek a szemet gyönyörködtető növénynek a jótékony tulajdonságairól azonban nem esik túl sok említés.

Nagyon sok kozmetikai termékben használnak tulipánkivonatot, ami erősítheti a bőrt és számtalan előnnyel bír. Többek között fokozhatja a kollagéntermelést, ami az izmok, a haj, a bőr és a körmök egyik legfontosabb építőköve. Idővel bőrünk veszít kollagén tartalékaiból, ami miatt megereszkedett bőrt, ráncokat tapasztalhatunk. Erre a problémára sokan olyan termékeket választanak, amelyek elősegítik a kollagéntermelést.

Emellett egyes kutatások szerint a tulipánok egy auxin nevű növényi hormont tartalmaznak, amelyet olyan termékekben használnak, amelyek segítik a kollagén természetes termelődését. Ez a fitohormon az antioxidánsokhoz hasonló tulajdonságokat is tartalmaz.

Egy másik tanulmány szerint a lila tulipánkivonat kijavíthatja a bőr öregedésének jeleit, így kiváló választás lehet azok számára, akik távol akarják tartani magukat a retinol alapú termékektől vagy a káros vegyi anyagokat tartalmazó krémektől.

A tulipánok kivonata bőrnyugtató hidratáló hatású, amely megerősíti a bőr nedvességtartalmát. Rendszeres használatával a bőr ellenállhatatlanul puha, ragyogó és egy kicsit élénkebb lesz a megszokottnál.

A tulipán gazdag antioxidánsokban és zsírsavakban, ami egyike annak a számos oknak, amiért mindenkinek be kellene építenie a tulipános termékeket a fenntartható bőrápolásába. Továbbá, mivel a tulipán zsírsavakat, aminosavakat és flavonoidokat tartalmaz, a tulipán alapú termékek biztonságosak és alkalmasak az érzékeny bőrűek számára is.

Elolvasom a cikket