Gyurcsánynak izzad a tenyere

Magyar Péter színre lépése óta folyamatosan arról írok, hogy Varga Judit politikai ambíciókkal bíró exférje nagyon szeretné a kormányt megdönteni, s vágyai szerint egy Orbán nélküli jobboldali kormányt élére állna. Ennek ellenére a politikai térben való megjelenése a baloldal számára jelentett hatalmas megrázkódtatást. A Demokratikus Koalíció ellenzéki vezető szerepe megtört, 17 százalékról 13-ra esett vissza. Éppen annyira, amennyivel Magyar Péter is rendelkezik annak ellenére, hogy a mérés időpontjában még pártja sem volt. A Momentum pedig egyenesen beesett a pad alá, népszerűtlensége a parlamentbe jutási küszöb alá sodorta.

Az is elképzelhető, hogy a globalista érdekkörök gyaníthatón leselejtezik korábban sikertelen vállalkozásaikat. Így a Momentumot is, ami azt jelentheti, hogy a lilák már nem szereznek mandátumot az EP-választáson. Valószínűsíteni lehet, hogy a pénzvilág helyettük Magyar Péterben látja a reményt.

Nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc és Donáth Anna is nagyon keményen nekiment Magyar Péternek.

Deák Dániel elemző azt valószínűsíti, hogy az ő belső méréseik is azt támasztják alá, amit a Nézőpont Intézet és a Republikon Intézet kutatásai. Ezek szerint Magyar Péter a baloldali szavazótábort darabolja tovább, amely Magyar fellépését követően még megosztottabb lett.

Ehhez nyugodtan hozzátehetjük, hogy – mint korábban megírtam – akinek az MSZP-kormány egykori minisztere (Bárándy) az ügyvédje, baloldali kampányguruk (Láng Balázs) a segítői, baloldali hírességek (Nagy Ervin, Rost Andrea és mások) a tüntetéseinek főszónokai, a baloldali Spinoza-házban beszélget Rangos Katalinnal, és baloldali politikusok jelennek meg a tüntetésein (Ujhelyi), az nagyon is baloldali politikusként írható le, ha beismeri Magyar Péter, ha nem.

Emlékezhetünk, Márki-Zay Péter, sőt Karácsony Gergely is tagadta a választási kampányban, hogy külföldről kapnának pénzeket vagy támogatásokat, azonban a választást követően maga a baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter ismerte be a több milliárd forintos támogatást az Amerikai Egyesült Államokból. Azóta ráadásul kiderült, hogy a pénz egyenesen a Soros-hálózattól származik, szó sem volt mikroadományokról, mint ahogyan azt korábban Márki-Zay állította. Most Magyar Péter is mikroadományokról beszél, ugyanakkor az nehezen hihető, hogy a múlt hétvégi tüntetését – amely számítások szerint 100-150 millió forintba került – mikroadományokból vagy saját zsebből fizette volna.

Magyar Péter a tüntetés költségeivel nem számolt el, nem tudni, hogy valójában honnan származott ez a pénz.

Magyar Péter baloldali térnyerése azért is lehet ilyen sürgős a külföldnek, mert kopogtatnak az Európa Parlamenti választások, amelyek eredménye nem sok jóval kecsegtet a nyugat-európai mainstream, a nyugat-európai baloldal számára, amely rendkívüli mértékben érdekelt a háború folytatásában, a migráció intézményes lehetővé tételében és a genderpropaganda terjesztésének erősítésében. Miután azonban ezeket a magyar kormány következetesen ellenzi, sőt komoly esély van arra, hogy az EP-választás után ez a szemlélet kerekedik felül, ezért a nyugati baloldal hamar át akarja erőltetni akaratát, hogy hazánk és a velünk egy állásponton lévő más EU-s országok kiszolgáltatottak legyenek ennek a polgárellenes erőszakos szándéknak. Amit például a magyarok nemzeti konzultáció keretében is elutasítottak.

Gyurcsány Magyar erősödése miatt pedig fuldoklik és kapálózik a fenyegető kudarc fekete tengerében. Nem véletlen tehát, hogy lapjának, a Nyugati Fénynek is az a feladata, hogy Magyar Pétert leválassza az ellenzékről, és Fidesz pártolói közé tolja át. Mentve a menthetőt, azt próbálja elérni, hogy legalább a saját szavazói ne szavazzanak rá, mint olyan baloldali vezetőre, aki Gyurcsány-mentessé tudná tenni az ellenzéket.

Nem véletlenül harsogja a portál Magyar Péter azon mondatát, amit a szintén ellenzéki, Gyurcsány érdekeit szolgáló Magyar Hangnak adott interjúban mondott. Nevezetesen ott kijelentette: „A Gyurcsány Ferenc által is támogatott Karácsony Gergelyre biztosan nem szavaznék.” Vagyis – emelte címébe a Nyugati Fény – Magyar Péter már Karácsony megbuktatására készül, ergo a messiás inkább fideszes Budapestet szeretne. Szerintük, ha Magyar Péter sok embert el tud tántorítani Karácsonytól, akkor az ellenzék elveszítheti Budapestet. Az nem számít, hogy KariGeri milyen fővárosellenes munkát végzett az elmúlt négy évben, csak az, hogy a főváros maradjon meg DK-s kifizetőhelynek a gyurcsányista haverok számára. A budapestiek érdeke pedig magasról le van ejtve.

Gyurcsánynak tehát izzad a tenyere, Magyarral együtt nem győzik hangsúlyozni az exférj jobboldaliságát. Amit persze egyetlen Orbán-párti szavazó sem hisz el egy pillanatra sem.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket