Így csökkenthető a pajzsmirigy-gyulladás

Ebben a betegségben az immunrendszer megtámadja a pajzsmirigyet, végül az begyullad, és működése károsodik. Az étrend csökkentheti a gyulladást, javíthatja a mirigy működését és enyhítheti a betegség tüneteit. Katerina Kuzina táplálkozási szakértő és pszichológus a Vecsernyaja Moszkva című lapnak mesélt a diéta alapelveiről.

A Hashimoto-diéta magában foglalja a glutén kiiktatását, a cukor és a magas glikémiatartalmú élelmiszerek csökkentését, a szelénben gazdag élelmiszerek, például a tenger gyümölcsei és a napraforgómagok fogyasztásának növelését.

Ezenkívül gyulladáscsökkentő, omega-3 zsírsavakat tartalmazó ételeket kell beiktatnia az étrendjébe. A szójatermékekkel óvatosnak kell lennie, mivel befolyásolják a hormonszintet és a jód felszívódását. Tartózkodnia kell a magas jódtartalmú ételektől is, például a tengeri algától.

A Hashimoto-diéta magában foglalja a bélrendszer egészségének fenntartását, elegendő víz fogyasztását és a feldolgozott élelmiszerek mellőzését. A kávéval nem szabad visszaélni.

Elolvasom a cikket