György herceg ezt a ruhadarabot soha nem viselheti

Nem titok, hogy a kis herceg rajong a futballért, édesapjával gyakran ellátogat egy-egy sporteseményre, és még az olyan jelentős alkalmakon is részt vett, mint a 2020-as Európa-bajnokság keretében megrendezett Anglia–Olaszország mérkőzés.

A teniszt is nagyon kedveli, sok sportesemény lelkes szurkolója, ám egy dolgot Katalin hercegné megtiltott neki, és erre nyomós oka van.

Bár a kis herceg nagy rajongó, focimezben még soha nem láthatta a közönség, és ez nem véletlen. Ugyan kedvenc csapata sáljában már feltűnt egy-egy mérkőzésen, de minden alkalommal elegáns öltönyt és nyakkendőt visel, akárcsak az édesapja, Vilmos herceg.

A legtöbb gyermek felvehet valamilyen színes mezt, ám György herceg számára ez nem engedélyezett egyetlen sporteseményen sem, ha elkíséri a szüleit.

Marion Bartoli, egy korábbi wimbledoni bajnok korábban egy rádióinterjúban mesélt arról, hogy mi állhat ennek hátterében.

Ennek két magyarázata is lehet: egyrészt az Egyesült Királyság leendő királyaként egyáltalán nem mindegy, György herceg kifejezi-e ilyen formában a szimpátiáját, hiszen korábban édesapját, a walesi herceget is sok kritika érte, amiért egyértelműen Angliát támogatta a világbajnokságon.

Másrészt Katalin hercegné nagyon félti a gyermekeit amiatt, hogy a nyilvánosság előtt nőnek fel. A szakértők szerint a magánéletüket azzal is igyekszik megóvni, hogy nem generál plusz híreket azzal, hogy gyermekeit egy-egy mezzel egyértelmű álláspontra helyezi a sportkérdéseket illetően.

Elolvasom a cikket