A cukorbetegséget megelőző öt figyelmeztető jel

Graham Phillips, a több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkező gyógyszerész radikális változást sürget az egészségügyi problémák kezelésében. Phillips szemtanúja volt annak, hogy betegei egészségi állapota a gyógyszerek ellenére is romlott.

Ez ösztönözte őt a ProLongevity létrehozására, amely egy olyan személyre szabott szolgáltatás, amelynek célja, hogy segítsen az egyéneknek fogyni, megfordítani a prediabéteszt, és megállítani a 2-es típusú cukorbetegséget a glükózszintek szoros figyelemmel kísérésével, valamint az életmód és az étrend változtatásainak ajánlásával – számol be a Mirror.

Phillips most öt kritikus figyelmeztető jelre hívja fel a figyelmet, amelyek a cukorbetegség megnövekedett kockázatát jelezhetik, hangsúlyozva az étrend felülvizsgálatának sürgősségét.

Az egyik legfontosabb mutató szerinte a derék–testmagasság arány: „Ha a derék körfogata több mint a magassága fele, akkor fennállhat a cukorbetegség kockázata.”

Graham figyelmeztetett: „Amikor az inzulinszint magas, a szervezet gyakorlatilag elzárja a zsírraktárakat. Ez ahhoz vezethet, hogy az egyének egyre többet híznak, miközben egyidejűleg éhesebbnek érzik magukat, mint valaha.”

Az olyan bőrbetegségek, mint az akantózis (sötét bőrfoltok) jelenléte a mögöttes anyagcsereproblémák vörös zászlós jelei lehetnek.

Kiemelte a metabolikus szindróma tüneteit is, köztük a már enyhén emelkedett vérnyomást, az emelkedett vércukorszintet, a derék körüli felesleges testzsírt és a kóros koleszterinszintet, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel ezek a metabolikus szindróma kialakulását jelezhetik.

Ez az állapot nemcsak a cukorbetegség kockázatát növeli, hanem a várható élettartam tízéves csökkenését is jelzi.

Graham emellett rámutatott, hogy a hirtelen ránk törő, elviselhetetlen éhségérzet, vagyis a „Hungry” epizódok a hullámzó vércukorszint jelei lehetnek, amely gyakran a kiegyensúlyozatlan étrend következménye, amely miatt az egyén éhesnek, fáradtnak és ingerlékenynek érzi magát.

Graham hangsúlyozta, hogy mennyire fontos felismerni ezeket a figyelmeztető jeleket, és azonnal cselekedni az egészség javítására.

Azt tanácsolta: „Ezeknek a figyelmeztető jeleknek a korai felismerése és a MOST történő cselekvés jelentős különbséget jelenthet a cukorbetegség megállításában és az általános várható élettartam meghosszabbításában. Az általános egészség szempontjából valójában nem az számít, hogyan nézel ki kívülről, hanem az, hogy mi történik a testedben. Ez teljesen egyedi minden egyes embernél, és pontosan ez az, amely alapján diétás és életmódbeli tanácsokat kell adnunk.”

Elolvasom a cikket