Az őrületbe kergetik az ukránokat

Szemtanúk beszámolói szerint Prágában több száz méteres sorban állnak az illetékes hivatal előtt. Azonban más európai városokban is hasonló sorok alakultak ki, írja a Goloskarpat.info.

Mint köztudott, a Legfelső Tanács a múlt héten második olvasatban elfogadta a mozgósításról szóló átdolgozott törvényt. Ez többek között előírja, hogy azon hadköteles férfiak számára, akik nem frissítették katonai nyilvántartási adataikat a toborzóban, korlátozzák külföldön a konzuli szolgáltatásokat. Emiatt, még az új törvény hatálybalépése előtt, az érintettek megrohamozták külföldön az útlevélosztályokat, hogy új iratokat igényeljenek.

Hiszen e törvény hatálybalépésével a külföldön tartózkodó hadköteles ukrajnai férfiak nem vehetnek igénybe konzuli szolgáltatásokat mindaddig, amíg nem frissítik katonai nyilvántartási adataikat.

Vagyis, ha nem kaphatnak új okmányt, kénytelenek lesznek illegálisan külföldön tartózkodni, és természetesen nem lesznek jogosultak se menekültügyi ellátásra, se legális foglalkoztatásra.

Elolvasom a cikket