Balesetek, torlódások, útfelújítások, karbantartások országszerte

Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon a Hárosi Duna-hídon javítási munkákat végeznek. A 17-es és a 14-es km között csak két sáv járható, minek következtében állandósult a torlódás, az 5-ös főút csomópontjától, 10 km hosszan araszol a kocsisor. Ehhez kapcsolódik, hogy Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc úton is jelentős torlódásra kell számítani a csomóponti felhajtás nehézségei miatt.

Ma reggel újabb munka kezdődik az M4-es autóúton, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontjában. Mától szombatig a repülőtérről Cegléd irányába tartó csomóponti ág lesz lezárva, ezért a repteret elhagyva először Budapest felé kell elindulni, majd a bevásárlóközpontnál lévő körforgalmakon át visszafordulni a kívánt irányba.

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M2-es autóúton, Fót térségében, az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé.
Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Szentendre térségében, a 31-es főúton Maglódtól, valamint Sülysáp és Mende között, az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába, valamint a Csepel-sziget útjain.

A magyar-szlovén határon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Az M3-as autópályán, a főváros közelében, a 10-es és a 14-es km között aszfaltoznak. A Vásárosnamény felé haladók a belső sávon illetve az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak. A városközpont felé haladók a külső és a leálló sávot használhatják.

Az M6-os autópályán Bátaszéktől délre, az úgynevezett „D” alagútban ma fenntartási munkákat végeznek, ezért azt délután 5.00 óráig lezárták. A 170-es és a 171-es km között a Pécs felé tartó oldalon, irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon, Érd közelében, a 21-es és a 22-es km között munkavégzés miatt csak egy sáv járható. Távolabb, szintén felújítják a 25-ös km-nél lévő Százhalombatta-észak csomópontot ezért le is zárták. Kerülni a 22-es km-nél az Érd-tető és a Százhalombatta- dél csomópont között a 7-es főút felé lehet.
– Adony és Kulcs között aszfaltoznak, emiatt az 54-es km-től a 60-as km-ig mindkét oldalon lezárták a külső sávot.
– Véménd térségében, burkolatfelújítás miatt a 176-os és a 178-as km között, lezárták a főváros felé vezető sávokat. A forgalmat a Pécs felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható. Budapest irányába, a 171-es és a 170-es km között híd és áteresz javítása miatt 18.00 óráig a külső sávot lezárták.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Elolvasom a cikket