EP képviselő: „Remélem, hogy az ukrajnai civilizáció veszíteni fog”

A monitorozás során kiderült, hogy hogy az Európai Parlament 16 képviselője került valamilyen formában kapcsolatba a csatornával. Mindannyian jobboldali pártok politikusai, írja a brüsszeli portál.

„Az ukrajnai civilizáció veszíteni fog”

„Ha ez egy civilizációs háború, remélem, hogy az ukrajnai civilizáció veszíteni fog” – erről Marcel de Graaff holland jobboldali törvényhozó nyilatkozott még tavaly ősszel a YouTube-csatorna műsorában.

Egy másik jobboldali politikust is idéztek. Maximilian Krah korábban arról vélekedett másik négy résztvevő jelenlétében, hogy Ukrajnának demilitarizált ütközőzónává kell válnia.

A vitát a már említett Voice of Europe szervezte, amelyről a cseh és belga hatóságok márciusban azt mondták, hogy az orosz propaganda és dezinformáció fedőszervezete. A Politico itt megjegyezte, hogy a cseh hatóságok a csatorna két vezetőjét szankcionálták, akik közül az egyik „Vlagyimir Putyin orosz vezető régi barátja, Viktor Medvedcsuk ukrán oligarcha”.

A csatorna azonban ezeket az értesüléseket egy hosszú, X-en közzétett bejegyzésében alaptalannak nevezte. „A globalista médiát hibáztatta, amiért vad spekulációkat és abszurd vádakat terjesztett orosz kapcsolatairól” – írta a brüsszeli lap.

Elolvasom a cikket