Lavrov: Oroszország bővíti kapcsolatait a globális Dél és Kelet országaival

Oroszország továbbra is minden téren erősíteni fogja a kapcsolatokat a globális Dél és Kelet országaival, amelyek osztoznak az ENSZ Alapokmányának alapelvei iránti elkötelezettségben és a népek saját sorsuk meghatározásához való jogának tiszteletben tartása mellett – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Szemjon Grigorjev dusanbei orosz nagykövet által a Keleti népek hagyományos értékei és a modern világ című nemzetközi kulturális és civilizációs fórumon felolvasott üzenetében, számol be az Oroszhirek.hu.

„Oroszország továbbra is intenzíven törekszik a nemzetközi kommunikáció jogi és erkölcsi elveinek megerősítésére, amely elengedhetetlen feltétele egy igazságosabb, többpólusú világrend kialakításának” – mondta a miniszter.

E tekintetben Moszkva „folytatja az átfogó együttműködés kiépítését a globális Dél és Kelet országaival”, amelyek Oroszországhoz hasonlóan „szilárdan elkötelezettek az ENSZ Alapokmányának elvei mellett, kiállnak a világ népei kulturális és civilizációs sokszínűségének tiszteletben tartása és a saját sorsuk meghatározásához való joguk mellett”.

„Mindannyian egységesek vagyunk abban, hogy elfogadhatatlan a neoliberális álértékek agresszív erőltetése, amely aláássa közösségeink szellemi alapjait, és károsíthatja polgáraink erkölcsi egészségét. Biztos vagyok benne, hogy a fórum sokat fog tenni a népek közötti barátság és bizalom megerősítéséért, és lehetővé teszi hasznos gyakorlati ajánlások kidolgozását” – zárta Lavrov.

Elolvasom a cikket