
Javítja az emésztést
A kömény régóta ismert emésztést elősegítő tulajdonságairól. Pozitívan hat a gyomornedvtermelésre, sőt, javítja a bélrendszer egészségét is.
Ha köményt adunk az ételekhez, segíthet kezelni az olyan gyomor-bélrendszeri problémákat, mint a székrekedés, a puffadás és a gyomorrontás.
Pozitív hatásai az immunrendszerre
A kömény összetétele képes meglepetést okozni. Megtalálható benne:
1) magnézium;
2) vitaminok;
3) ásványi anyagok;
4) C-vitamin;
5) vasb és még sok más nyomelem.
Rendszeres fogyasztása segíthet a szervezetnek a fertőzések és betegségek leküzdésében. Természetesen komolyan érdemes csak a megelőző hatást figyelembe venni.
Normalizálja a vércukorszintet
Már régóta bizonyított, hogy a kömény segíthet csökkenteni a vércukorszintet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél. Itt azonban meg kell értenie, hogy ez a fűszer csak a meglévő étrend kiegészítéseként működhet.
Előnyök a fogyás során
A kömény azok számára is előnyös lehet, akik fogyni szeretnének. Segít felgyorsítani az anyagcserét, amely segít a zsírégetésben, valamint csökkenti az étvágyat és javítja az étkezés utáni jóllakottságot.