Ételek és italok, amelyek felelősek a bőrünk öregedéséért

A fiatalos küllem érdekében sosem késő változtatni. A különböző arcápolási fortélyokon és krémeken túl az étkezésünkkel sokat tehetünk a bőrünkért. Kerüljük azokat az ételeket, amelyek ártalmasak és gyorsabban előidézik az idő jeleit az arcunkon.

Édes ártalom

Az egyik ilyen a cukor. Nem csak a ruhája méreteit növelheti drasztikusan a fogyasztása, de csökkenti a bőr kollagén tartalmát, így az elveszti rugalmasságát és ráncosodni kezd. Mindezek mellett pattanásokat, piros foltokat és különböző gyulladásokat is okozhat. Ha mindenképpen édességre vágyik, akkor válassza inkább a gyümölcsöket. Érdekesség, hogy az áfonya csökkentheti a kollagén lebomlását a bőrben. Érdemes belőle gyakran enni.

Igyon, de ne alkoholt!

Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt – tartja a mondás, nem is alaptalanul. Ám mindemellett tönkreteszi a bőrét is. Ugyanis kiszárítja a bőrt és csökkenti az A-vitamin szintet a szervezetben. Ez pedig egyenes út a ráncokhoz. Javasolt alkohol helyett teákra áttérni. Nyilván teával nincs értelme koccintani, így egy-egy pohár bort, vagy pezsgőt megengedhet magadnak, netán egy-egy pohárnyi sört is. De ne túl sűrűn!

Veszély a mélyhűtőben

A mélyhűtött, vagy csak hűtött készételek is nagy veszélyt jelenthetnek a bőre rugalmasságára. Ezekben ugyanis meglehetősen sok só van, minden egyéb más adalékanyag mellett. Ez pedig gyulladásokat és akár ekcémát is okozhat a bőrünkön. Próbáljon meg inkább maga főzni. Gyűjtsön olyan ételrecepteket, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Így nem kell órákat a konyhában töltenie.

Elolvasom a cikket