Igazi csodaszer, amely minden háztartásban megtalálható

A rizs az egyik legnagyszerűbb, legtáplálóbb eledel, amely nem csak az éhséget csillapítja, hanem széppé is tesz, amivel a keleti kultúra asszonyai tisztában vannak, ezért használják a rizs vizét, amelyben a szemek megfőttek, szépségápolási eszközként.

Egy edénybe tegyünk bele két-három evőkanál rizst, majd adjunk hozzá két nagyobb bögre vizet. Nem kell bele se vaj, se só, mert amire leginkább szükségünk lesz, az a rizsben lévő keményítő. Addig főzzük a rizst, míg a víz fehéressé, tejszerűvé válik.

Ezután szűrjük le a rizst, amelyet tetszőlegesen felhasználhatunk. A tejszerű főzővizet öntsük bele egy befőttes üvegbe, majd tároljuk a hűtőben, ahol négy napig el is áll.

Ez a lé csodát tesz az arcbőrrel, hiszen egyben tisztítja, frissíti, hidratálja és feltölti tápanyagokkal, így a bőr selymes tapintású és fényes lesz. Ha rendszeresen használja, még a pigmentfoltok is eltűnnek.

Egy vattakorongot mártson bele a lébe, majd reggel és este kenje be ezzel az arcát, nyakát, és hagyja, hogy magától rászáradjon. A rizslé még a pattanásokat, az apró véraláfutásokat is megszünteti, köszönhetően az A-, C-vitaminoknak, valamint a fenolsavnak és a flavonoidoknak.

A készítmény a hajjal is csodát tesz, erősebbé, fényesebbé változtatva azt. Miután samponnal megmossa a haját, utána öblítse le némi rizslével.

Elolvasom a cikket