Túl jó volt, menesztették a rendőrkutyát

Egy labrador retriever megbukott a rendőrakadémián Tajvanon, mert túl játékos és barátságos volt, de szolgálata ezután sem ért véget. Most a keresési és mentési munkálatokban segít – többek között a múlt héten az országot sújtó 7,4-es erősségű földrengés után – írta meg a ridikul.hu.

A Roger nevű nyolcéves ebet eredetileg kábítószer-kereső kutyának képezték ki, de menesztése után átkerült a tűzoltóság kutató- és mentőcsapatához, ahol ma már „rangidős tiszt”.

Objektum doboz

Első mentőakciójára 2018-ban került sor egy 6-os erősségű földrengés után, mondta a kereső- és mentőcsapat vezetője a CNA-nak. Hamarosan kiderült, hogy Roger játékos természete miatt tökéletes erre a feladatra.

Azóta Roger hét bevetésen segített. Legutóbb április 3-án, a Tajvan keleti partvidékét sújtó földrengés után.

A 7,4-es erősségű rengést követően – amely az elmúlt 25 év legnagyobb rengése volt az országban – Roger segített megtalálni a földrengés 13. áldozatának holttestét – írja a New York Times.

Bár Roger még mindig olyan játékos, mint egy kölyökkutya, lassan megöregszik. A múlt héten tanúsított bátor viselkedése után lassan véget ér kereső- és mentőkutyás karrierje. Hamarosan betölti a kilencedik életévét, amikor is nyugdíjba kell vonulnia.

Elolvasom a cikket