A rákgyilkosként is ismert zöldség csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet

A cékla piros színe javítja a szív- és érrendszeri egészséget, és a sejtek károsodásától való védelme révén megelőzi a rákot – mondta Elena Solomatina táplálkozási szakértő a NEWS.ru-nak, írja a sports.kz.

Szerinte rosttartalmának köszönhetően a zöldség segít megtisztítani a szervezetet azáltal, hogy elszállítja a méreganyagokat, a felesleges cukrot és zsírt.

„A cékla csökkenti a vér koleszterinszintjét, nitráttartalma miatt gyakran használják vérnyomáscsökkentésre, ami serkenti a nitrogén-oxid termelést. A cékla piros színe antioxidáns. Ez a pigment javítja a szív- és érrendszeri egészséget és védi a sejteket a károsodástól” – mondta Solomatina.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.