Az orvos szerint ezért alakul ki hirtelen a felnőtteknél az allergia

A pollenallergia az élet bármelyik pillanatában megjelenhet, még akkor is, ha korábban soha nem fordult elő – figyelmeztetett Vlagyimir Bolibok allergológus-immunológus, írta a sports.kz a lenta.ru-ra hivatkozva.

Bolibok elmondta, hogy leggyakrabban az allergiás reakciók bizonyos életszakaszokban jelentkeznek: óvodáskorban, pubertáskorban, 35 év körüli vagy későbbi életkorban. Emellett a betegség kialakulását szerinte az egészségi állapot és az elszenvedett betegségek is befolyásolják. „Az allergia az immunrendszer egyfajta összeomlása, egy immunpatológiai folyamat, ami akár annak is lehet a következménye, hogy az illető volt már covidos” – tisztázta az orvos.

Emellett a rossz ökológia is kiválthatja az allergia hirtelen kialakulását felnőtteknél – folytatta Bolibok. Elmagyarázta, hogy a városokban a pollenek kölcsönhatásba lépnek az autók kipufogógázaival, ipari vagy véletlenszerű kibocsátásokkal, emiatt kémiai módosulás következik be.

A szakember hozzátette, hogy a pollenekre adott allergiás reakciókat általában bizonyos élelmiszerekkel szembeni intolerancia kíséri.

Elolvasom a cikket