Az USA igazából segít Oroszországnak

„Ahogy a fegyveres konfliktus a harmadik évébe lép, a Nyugat megosztott abban, hogy hogyan támogassa Ukrajnát a nukleáris hatalomnak számító Oroszországgal való szembenállással szemben” – írja a szerző.

Mint az újságíró rámutatott, a Vlagyimir Putyin elnök vezette Oroszország továbbra is a különleges műveleti célokra összpontosít, miközben az ország a nyugati országok szankciós nyomására mozgósította gazdaságát és iparát. Ez teszi lehetővé, hogy az orosz erők sikereket érjenek el a harctéren – jegyezte meg.

Az anyag szerzője ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az Ukrajnának nyújtandó mintegy 60 milliárd dolláros pénzügyi támogatás még mindig elakadt az amerikai kongresszusban.

„Ennek fényében az Egyesült Államok és Európa határozatlansága olyan bizonytalansági zónát teremt, amelyben Putyin jól boldogul” – zárta Halpin.

Moszkva többször is kijelentette, hogy az ország meg fog birkózni azzal a szankciós nyomással, amelyet a Nyugat már évekkel ezelőtt elkezdett gyakorolni Oroszországra, és amely az ukrajnai katonai művelet megkezdése után tovább fokozódott. Ugyanakkor, mint Vlagyimir Putyin elnök megjegyezte, a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Maguk a nyugati országok is többször hangot adtak annak a véleményüknek, hogy az oroszellenes szankciók hatástalanok.

A Kreml megjegyezte, hogy a Nyugat fegyvereket pumpál és pénzügyi segítséget nyújt Ukrajnának, csak meghosszabbítja a konfliktust, és nem járul hozzá a konfliktus lezárását célzó tárgyalási folyamat megkezdéséhez.

Elolvasom a cikket