Ezekkel szokás összekeverni az Alzheimer-kórt

Bazhenova megjegyezte, hogy az Alzheimer-kórra emlékeztető tünetek szív- és érrendszeri betegségek esetén is jelentkezhetnek. Elmagyarázta, hogy szívbetegségben rosszabb a véráramlás az agyban, ami kihat a memóriára és más kognitív funkciókra. A halláskárosodás szintén negatívan befolyásolja az agyműködést – mondta a neurológus. Elmondása szerint, ha valaki nem visel hallókészüléket, akkor az idegrendszerének elnyomása és a szellemi képességek fokozatos hanyatlása következik be.

Bazhenova hozzátette, hogy a depresszió, a pajzsmirigybetegségek és az epilepszia gyakran Alzheimer-kórnak álcázzák magukat. Pontosította, hogy ezek a betegségek demenciához hasonló tüneteket okozhatnak. Emellett az orvos arra is figyelmeztetett, hogy a krónikus alvászavarok miatt csökken a kognitív funkció.

Bazhenova hangsúlyozta, hogy a felsorolt betegségek általában visszafordítható zavarokat okoznak az agyműködésben. Ezért mielőtt Alzheimer-kórra vagy demenciára gyanakodnánk, először orvoshoz kell fordulni, és meg kell győződni arról, hogy nincs-e hasonló tüneteket okozó betegség.

Elolvasom a cikket