Kínai állampolgárokra szakosodott nemzetközi embercsempészbandára csaptak le a német hatóságok

MH/MTI
2024. április 17. szerda. 15:04

A jelentés szerint a szövetségi és más bűnüldöző szervek több mint ezer tagja vett az országos méretű, összesen nyolc tartományra – illetve tartományi rangú városra, köztük Berlinre és Hamburgra – kiterjedő hajnali razziában. A hatóságok összesen 101 lakást és üzlethelyiséget, valamint két ügyvédi irodát kutattak át, továbbá vagyontárgyakat foglaltak le és egyéb bizonyítékokat is gyűjtöttek a helyszíneken.

A most letartóztatott gyanúsítottak mindegyikét – köztük két ügyvédet – az ügyben leginkább érintett Észak-Rajna-Vesztfália tartományban állították elő.

A külföldi szakmunkásokra vonatkozó különleges jogszabályokat kihasználva az embercsempészbanda a gyanú szerint mintegy 350, többnyire kínai állampolgár tartózkodási engedélyét szerezte meg több tíz-, illetve százezer eurós összegekért cserébe.

A razziákat Észak-Rajna-Vesztfáliában, Schleswig-Holsteinben, Hamburgban, Berlinben, Hessenben, Rajna-vidék-Pfalzban, Baden-Württembergben és Bajorországban hajtották végre.

A német szövetségi bűnüldöző szervek 2022-ben összesen 4936 embercsempészéssel kapcsolatos ügyet regisztráltak országszerte, ami csaknem 30 százalékos emelkedést jelent az azt megelőző év adataihoz képest.

Elolvasom a cikket