Meghirdette Budapest-tervét Szentkirályi Alexandra

„Olyan Budapestet szeretnék, amely gondoskodik lakóiról, tanítja a fiataljait és tiszteli az időseit” – hangsúlyozta kampányindító rendezvényén Szentkirályi Alexandra. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje felidézte: 2010-től önkormányzati képviselőként, 2014-től főpolgármester-helyettesként dolgozott addig, amíg dinamikusan épült a város.

A politikus szerint a fővárosban 2019-ben összeállt a Gyurcsány-kormány, ezzel pedig véget ért a virágzó időszak is. Azt mondta, hogy a főváros most Gyurcsány Ferenc fogságában van, a Párbeszéd és az MSZP pedig bevonult Gyurcsány mögé.

„Nem számíthatunk tőlük semmi újra, ugyanazok az emberek, ugyanazzal a Gyurcsánnyal az élükön. Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-show-t Budapesten” – fogalmazott a kormánypárti jelölt.

A politikus hétpontos tervet hirdetett „Változást Budapesten!” címmel:

1. kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából;

2. véget vetünk a városházi korrupciónak;

3. felszámoljuk a pazarló budapesti bürokráciát;

4. megszüntetjük a közlekedési káoszt;

5. tisztaságot és rendet teremtünk a városban;

6. otthonossá és élhetővé tesszük Budapestet;

7. újra naggyá tesszük a nemzet fővárosát.

Objektum doboz

Objektum doboz

„Irritálóan balfácán” vezetők helyett jó városvezetést szeretnénk – jelentette ki Kocsis Máté,a Fidesz frakcióvezetője Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányindító rendezvényén szerda este Budapesten.

Kocsis Máté arról beszélt: Budapest építészeti és kulturális értékekben elképesztően gazdag hely, amelyet a jelenlegi városvezetés teljesen élhetetlenné tett.

A Budapestet szerető emberek szíve vérzik, mert „tudjuk, hogy milyen csodát lehetne csinálni a városból”, amelyből egy „élhetetlen, nyögvenyelős” várost csinált a „sokszor nevetséges városvezetés”.

Azt is mondta, nem igaz, hogy a pénz hiányzik, hiszen Tarlós István csaknem 200 milliárd forintos tartalékkal adta át a főváros kasszáját, ez a leggazdagabb önkormányzata az országnak, és évről évre nő a bevétele, mégis csődközeli helyzetbe jutott.

Kocsis Máté kitért arra is, Karácsony Gergely mozgalma volt az első a magyar történelemben, amely „külföldi érdekeknek kínálta fel a hazánkat”.

Úgy fogalmazott, ezért teszik világossá a választásokig minden budapesti számára: „az csak a kisebbik baj, hogy komédiába torkolló a városvezetés, a nagyobbik bajunk, hogy Budapestnek külföldről finanszírozott, háborúpárti vezetője van, aki miközben bambán néz, Gyurcsányék kifosztják a kasszát”.

Elolvasom a cikket