Az ebből készült tea erősíti az immunitást és véd a rák ellen

Antioxidánsokban gazdag

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek képesek elkeríteni a sejteket a szabad gyököktől. Ez azt jelenti, hogy az antioxidánsokat tartalmazó ételek számos krónikus betegség és rákos megbetegedés nagyszerű megelőzői lehetnek.

A csipkebogyó sok polifenolt, kartoinoidot, C- és E-vitamint tartalmaz. Mindezek az anyagok erős természetes antioxidánsok.

Hasznos az immunitás szempontjából

A csipkebogyó a C-vitamin-tartalom abszolút bajnoka a többi gyümölcs és zöldséghez képest.

Ez a vitamin nagyon fontos az immunrendszer normális működéséhez: serkenti a limfociták, a fertőzések elleni fő védekezők termelődését. A C-vitamin pedig a bőrt is segíti a külső kórokozók elleni harcban.

Hasznos a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében

Összetételének köszönhetően a csipkebogyó tea hasznos a szív számára. Mindezt a flavonoidoknak köszönhetően, amelyek segítenek a szív- és érrendszeri egészséget fenyegető legfőbb veszély – a magas vérnyomás – elleni küzdelemben. Emellett ezek az anyagok javítják a véráramlást a szívben.

Enyhíti a gyulladást és csökkenti a fájdalmat

A csipkebogyó tea számos gyulladáscsökkentő tulajdonságú vegyületet tartalmaz, például polifenolokat és galaktolipideket. Ez utóbbiak például különösen jól enyhítik az ízületi fájdalmakat.

Elolvasom a cikket