Biden: A kannibálok megették a nagybátyám

Hozta a szokott lécleveréses szintet Joe Biden kampánykörútján – írta meg az Orosz Hírek. Mint a cikkben olvasható, az amerikai elnök ezúttal arról beszélt, hogy nagybátyját a második világháborúban kannibálok ették meg. Ambrose Finnegan, az amerikai hadsereg légierejének hadnagyát 1944 májusában nyilvánították eltűntnek, miután könnyűbombázója a tengerbe zuhant.

A Pentagon hadifoglyokkal és eltűntekkel foglalkozó ügynöksége (POW-MIA) szerint ugyanakkor Finnegant soha nem lőtték le. Nem is felderítő küldetésen volt, ahogy Biden állította. Az A-20 Havoc könnyűbombázó a Los Negros-szigetről indult futárszolgálatra, amikor alacsony magasságban bedöglöttek a hajtóművei – áll az incidens hivatalos beszámolójában. A gép Új-Guinea északi partjainál a tengerbe zuhant, és a legénység három tagja közül kettő nem jutott ki a süllyedő roncsból, amelyet soha nem találtak meg. Az egyetlen túlélőt egy arra járó hajó mentette ki.

Biden ötvenéves politikai pályafutása során számos kitalált történetet mesélt életéről. A legismertebb, hogy letartóztatták, amikor megpróbálta meglátogatni Nelson Mandelát egy dél-afrikai börtönben. A lapban hozzáteszik, a soros-hálózathoz kapcsolódó tényellenőrző szervezetek soha nem foglalkoznak a Bidenhez, vagy a demokratákhoz kötődő álhírekkel.

Elolvasom a cikket