Ettől menthet meg minket napi egy alma

Leggyakrabban nagyon nyugodtan kezeljük az almát, és nem tekintjük „szuperételnek”, mint az avokádót vagy a chia magokat, amelyek nagyon nagy tápanyagsűrűséggel rendelkeznek.

De valójában az alma még jobb, mint az egzotikus élelmiszerek, amelyeknek egyedülálló előnyöket tulajdonítanak. Valóban képesek megvédeni számos súlyos betegség ellen.

Egy táplálkozási szakértő több okot is megnevezett, amiért érdemes naponta legalább egy almát enni.

Véd a rák ellen

Az alma héja flavonoidokat, maga a gyümölcs pedig C-vitamint tartalmaz, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek – magyarázza Larisa Rybina táplálkozási szakértő. Az antioxidánsok köztudottan megakadályozzák a rákos sejtek megjelenését. Tanulmányok kimutatták például, hogy az almakedvelők 50 százalékkal kisebb valószínűséggel szenvednek tüdőrákban – tette hozzá.

Javítja az érrendszer egészségét

Ha szabállyá tesszük, hogy minden nap két kis almát eszünk, a „rossz” LDL-koleszterin szintje drámaian lecsökken – magyarázza Larisa Rybina. Szerinte ennek következtében csökken a magas vérnyomást, a szívrohamot és a stroke-ot okozó koleszterinplakkok kockázata. A tudósok bebizonyították, hogy az alma még a gyógyszereknél is hatékonyabban segít leküzdeni ezeket a problémákat.

És az alma sok káliumot is tartalmaz, ami nagyon fontos az erek falának.

Tehát, ha ezt az egészséges gyümölcsöt fogyasztjuk, megszabadulunk a duzzanattól is, erősítjük a szívet, biztosítjuk a visszerek megelőzését, tisztítjuk az ereket – mondja a táplálkozási szakember.

Segít a felesleges kilók leadásában

Az alma nagy mennyiségben hasznos rostokat tartalmaz, sokáig tart az emésztése, így az ember tovább érzi a jóllakottságot – mondja Larisa Rybina.

Javítja a bőr állapotát

A pektinnek köszönhetően a napi almafogyasztás segít javítani a bőr állapotát és meghosszabbítja a fiatalságunkat – magyarázza Larisa Rybina. Az alma egyébként öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. És hogy az almát frissen tartsa, sütheti, desszertekhez adhatja, mert ebben a formában nem vesznek el hasznos tulajdonságaik.

Mértékkel minden hasznos

Az alma fő veszélye a szénhidrátjaiban rejlik, amelyeket a szervezet glükózzá alakít át – mondta a táplálkozási szakértő. Ajánlott naponta legfeljebb 2-3 almát enni. Ez jót tesz az egészségnek, és nem okoz plusz kilókat sem.

Elolvasom a cikket