Évtizedes szenvedés után állt talpra Athén

Úgy tűnik, Görögország túljutott az egy évtizeddel ezelőtti pusztító adósságválság hatásain. Most az állam nagyobb növekedést produkált, mint az EU átlaga.

Durva és pusztító adósságválság zajlott le egy évtizeddel ezelőtt Görögországban, amelyet már előtte is megszorítások, nehézségek és nyugtalanságok jellemeztek. A tisztviselők és a befektetők szerint azonban 2024 lehet az az év, amikor a fellendülés végre teljessé válik – írja friss elemzésében a Reuters. Mint a cikkben aláhúzzák, a helyi gazdaság az előrejelzések szerint idén mintegy háromszázalékos növekedést produkál, ami megközelíti a 2009-es válság előtti szintet és koránt sem mellékesen messze meghaladja az eurózóna 0,8 százalékos átlagos mutatóját.

A hírügynökség hozzáteszi, a hitelfelvételi költségei az olasz értékek alá zuhantak, és a válság során megmentett bankokat évtizedek óta először teljes mértékben privatizálják – s utóbbi intézkedést az ország legnagyobb befektetői a normalitás felé tett menet végső lépésének tekintik.

Elolvasom a cikket