Itt van az RMDSZ végleges jelöltlistáJa

MH/ MTI
2024. április 18. csütörtök. 15:49
Frissítve: 2024. április 18. 15:54

Itt van az RMDSZ végleges jelöltlistáJa

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (b) és Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Erő (MPE) megbízott elnöke választási megállapodást ír alá Kolozsváron, 2024. március 20-án. A 2024-ben tartandó négy romániai választásra vonatkozóan az RMDSZ külön-külön megállapodást kötött a két kisebbik erdélyi magyar párttal, az Erdélyi Magyar Szövetséggel (EMSZ) és az MPE-vel, nem született hárompárti egyezmény

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Az RMDSZ döntéshozó szerve, a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) csütörtökön véglegesítette az önkormányzati jelöltlistákat.

Kelemen Hunor az ülés után a sajtónak nyilatkozva elmondta: az RMDSZ-nek 17 romániai megyében lesz megyei önkormányzati képviselőjelölt-listája, az erdélyi megyék mellett az olténiai Gorj és a moldvai Bákó megyében is.

Utóbbi megyében tanácselnökjelöltet is állít a szövetség, Pogár László a térségben lakó csángó magyarok szavazataira számít.

A szövetség 525 romániai közigazgatási egységben indít helyi önkormányzati képviselőjelölt-listát, több mint háromezer jelölt száll versenybe az EP-választással egyidőben tartott június 9-i helyhatósági választásokon.

Elolvasom a cikket