A szakember tanácsai: Mit együnk, mit ne

Egy okleveles táplálkozási szakértő megosztotta gondolatait két „szuperélelmiszerről”, amelyeket szerinte túlértékelnek, és négy olyan termékről, amelyeket mindenkinek rendszeresen kellene fogyasztania.

Claire Sorlie táplálkozási guru elárulta az egészségesebb életmódhoz szükséges legfontosabb tippjeit, megnevezve négy olyan élelmiszert, amelyeket mindenképpen fogyasztani kell, és kettőt, amelyektől érdemes tartózkodni. A Resilient Health and Wellness alapítója és okleveles táplálkozási szakértő a TikTokon osztotta meg szakértői tanácsait.

Sorlie óva intett a kollagénporok és a probiotikus étrend-kiegészítők használatától, helyette teljes értékű élelmiszerforrásokat javasol. Elmagyarázta: „Van néhány jó kollagénpormárka. Klinikai tapasztalataim szerint az ügyfeleim jobb eredményeket érnek el a haj, a bőr, a körmök és az ízületek egészségével kapcsolatban, ha teljes értékű kollagénforrást használnak a porított formával szemben. Ezek általában erősen feldolgozottak, furcsa adalékanyagokat tartalmaznak, és hozzájárulhatnak a gáztermelődéshez és a puffadáshoz.”

A probiotikumokkal kapcsolatban elmondta: „Vannak nagyon speciális esetek, amikor probiotikus kiegészítőket használok az ügyfeleimnél. De ha csak a napi adag probiotikumot szeretnénk bevinni, az olyan élelmiszerforrások, mint például a savanyú káposzta, sokkal jobb választás, és gyakran több probiotikumtörzset tartalmaznak. Nem kell sokat fogyasztani – a savanyú káposztával már napi egy teáskanállal is kezdhetünk” – tanácsolta Claire. Kiemelte, hogy a savanyú káposzta tele van pre- és probiotikumokkal is, és kedvezőbb az ára is – számol be a Wales Online.

Azok számára, akik természetes úton szeretnék növelni a kollagénbevitelüket, Sorlie a csontlevest ajánlja, míg a málna az ő választása a magas rosttartalmú nassolnivalók között.

Elolvasom a cikket