„A turisták menjenek haza”

Több ezer kanári-szigeteki lakos vonult szombaton az utcára az atlanti-óceáni szigetcsoporton, hogy tiltakozzon a tömegturizmus okozta problémák ellen, és követelje a politikusoktól, hogy tegyenek lépéseket ellene – írja a dailymail.co.uk.

A tüntetők nem sokkal dél előtt a Tenerife fővárosában, Santa Cruzban lévő Weyler téren, a britek által kedvelt nyaralószigeten tartott felvonulás kiindulópontján olyan transzparensekkel vonultak fel, amelyeken angolul többek között ez állt: „Ti élvezitek, mi szenvedünk”. Másokon ez állt: „Hol van a pénz a turizmusból?” és „Turisztikai moratóriumot most” – olvasható a dailymail.co.uk oldalán.

Kanári-szigeteki zászlókat lengettek és vuvuzelát fújtak, hogy fülsiketítő zajt csapjanak.

A szigetcsoport többi szigetén, köztük Lanzarotén és Gran Canarián is ugyanebben az időben kezdődtek meg a tiltakozások, és a spanyol szárazföldön olyan városokban, mint Malaga és Madrid, valamint Londonban és Berlinben is támogató tüntetéseket terveznek.

A Kanári-szigeteki tüntetéseket a „Canarias Tiene Un Limite” szlogen alatt szervezték, amely magyarul annyit tesz: „A Kanári-szigeteknek van határa”.

Elolvasom a cikket