Ilyen egy bölcsőde a rácsok mögött

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkahelyi bölcsődéjében a gyermekek modern, színes környezetben, szeretetteljes légkörben és biztonságban tölthetik a napjaikat, amíg szüleik szolgálati feladataikat teljesítik.

A Böri Bölcsi természetesen egy a fogvatartotti részlegektől teljesen elkülönülő, használaton kívüli épületrészben kapott helyet, amelynek felújítását többségében fogvatartotti munkáltatással végezte el a börtön. A közel egy évig tartó beruházás során összesen 57 fogvatartott több mint 23 ezer munkaórában dolgozott az intézet munkatársainak irányításával.

A mintegy 290 négyzetméter alapterületű bölcsőde 4 csoportszobával, öltözőhelyiséggel, mosdóval és egy 600 négyzetméteres, modern kültéri játékokkal felszerelt udvarral rendelkezik. A felújítás után az intézmény a dolgozók összefogásával még szebbé vált: a csoportszobákat modern, biztonságos bútorokkal és játékokkal rendezték be, de a falra festett mese- és állatfigurák is az egyikük munkája.

Az épületet a fogvatartottak hozták rendbe, a berendezés pedig a dolgozók összefogásának eredménye

Az épületet a fogvatartottak hozták rendbe, a berendezés pedig a dolgozók összefogásának eredménye

Fotó: MH/BVOP

A Böri Bölcsiben összesen 32 gyermeket tudnak fogadni. A kicsikre szakképzett kisgyermeknevelők és dajkák vigyáznak, akik szintén a büntetés-végrehajtási intézet munkavállalói. A bölcsőde maximálisan igazodik a dolgozók munkarendjéhez úgy, hogy a korán kezdők és a későn távozók gyermekeinek is biztosított legyen az elhelyezése.

További könnyebbség a szülőknek, hogy az intézmény egész évben folyamatosan működik, így a nyári szünetben is végig fogadják a gyermekeket.

Elolvasom a cikket