Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás valóban segíthet a fittségi szintünkön, és javíthatja a hangulatunkat, sőt, egyes ételek még a demenciát is megelőzhetik a kutatások szerint.
Mindannyian olyan ételeket keresünk, amelyek egészségesebbé tehetnek minket, és ugyanakkor jó ízűek is, és mivel annyi divatos diéta van a piacon, nehéz lehet tudni, hogy melyek azok, amelyek működnek, és amelyek valóban törvényesen segítenek fittek és erősek maradni.
Kiderült azonban, hogy ha több levélzöldséget fogyasztunk az étrendünkben, az rengeteg egészségügyi előnnyel járhat, és még az időskori kognitív hanyatlás lassításában is segíthet.
A The Times szerint az olyan leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta, a káposzta és a fejes saláta az agyi táplálkozás alapanyagának számítanak, mivel olyan alapvető tápanyagokat tartalmaznak, mint a K-vitamin, a lutein és a folsav, valamint számos jótékony hatású növényi flavonoidot.
A chicagói Rush Egyetem táplálkozási szakemberei kimutatták, hogy napi egy adag levélzöldség fogyasztása lassítja az időskori kognitív hanyatlást. Azok az emberek, akik naponta két vagy több adagot ettek belőle, jellemzően olyan memória- és emlékezőképességet tudtak felmutatni, mint a náluk 11 évvel fiatalabbak.
A leveles zöldségek további előnyei közé tartozik a bélrák kockázatának akár hét százalékkal való csökkentése, miután a Rákkutatási Világalap kutatása 70 000 embert vizsgált, és megállapította, hogy azoknál, akik rendszeresen ettek leveles zöldséget, csökkent a kockázat.