Orbán Viktor: Brüsszelben ma háborúpárti többség van

– Mindenki részéről háborús készülődést látok. A NATO-főtitkár NATO–ukrán missziót akar felállítani. Az európai vezetők (…) a háborút a saját háborújuknak tekintik, és a saját háborújukként is vívják – emelte ki.

Aztán felidézte: „Először csak sisakküldésről volt szó. Aztán jöttek szankciók, de az energiahordozókra persze nem! Aztán mégis, azokra is. Aztán jött a fegyverküldés. Először lőfegyverek, aztán harckocsik, aztán repülők. Aztán pénzügyi segélyek. Újabb és újabb tízmilliárdok. Most valahol százmilliárdnál járunk.”

A kormányfő hangsúlyozta, a helyzet ennek ellenére „nem javul, sőt egyre rosszabb.”

Különösen aggasztónak találta, hogy „egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába. Ez egy háborús örvény, amely a mélybe ránthatja Európát. Brüsszel a tűzzel játszik. Amit csinál, az maga az istenkísértés.”

Végül rámutatott: „Mi, magyarok tudjuk, milyen a háború. Volt benne részünk épp elégszer. Meggyőződésem, hogy ebből a háborúból ki kell maradnunk. Ez nem a mi háborúnk. Nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett.”

Objektum doboz

Elolvasom a cikket