Vilmos herceg visszatért, és ennek üzenetértéke van

Miután Katalin hercegnő nagyjából egy hónappal ezelőtt, március 22-én bejelentette, hogy rákos, férjével, Vilmos herceggel és a gyermekeikkel a vidéki birtokukra vonultak vissza. Az elmúlt napokban azonban a trónörökös újra nyilvános szerepléseket vállat. Ahogy a Spot on News fogalmaz: visszatért a normalitáshoz, ami a királyi kötelezettségeket illeti.

Vilmos herceg részt vett a II. világháborús veteránok templomi istentiszteletén a herefordi katedrálisban, ahol egyúttal Mike Sadler őrnagy (1920-2024), az elit brit Különleges Légi Szolgálat (Special Air Service, SAS) magasan kitüntetett veteránjának zártkörű megemlékezését tartották. Sadler a második világháborúban számos sikeres szabotázs- és harci bevetéssel tűnt ki az ellenséges vonalak mögött. Néhány hónapja, 103 éves korában hunyt el. Egy nappal korábban, április 18-án pedig a „Surplus to Supper” jótékonysági szervezetnél tett látogatást, és segített az ételek elkészítésében is.

Objektum doboz

Richard Fitzwilliams brit királyi szakértő szerint Vilmos herceg egyértelmű üzenetet küld azzal, hogy visszatért a hivatalos elfoglaltságokhoz és megszaporodnak a nyilvános megjelenései. „A királyi családtagok tudják, hogy minden, amit tesznek, így vagy úgy, de üzenetet közvetít” – jegyezte meg Fitzwilliams a brit Sunnak adott interjújában.

Az elmúlt napok megjelenéseivel Vilmos „azt a jelzést küldi, hogy a normalitáshoz való visszatérés megtörtént”. Tekintettel azonban Katalin hercegnő folyamatban lévő „megelőző kemoterápiájára”, a szakértő hangsúlyozta: „Nyilvánvalóan nagyon kevés dolog normális jelenleg a királyi családnál”.

Ennek ellenére Vilmos igyekszik megjelenéseivel azt közvetíteni a brit közvélemény felé, „hogy néhány dolog többé-kevésbé a szokott rendben folytatódik” – mondta Fitzwilliams.

Elolvasom a cikket