A bőrön is jelentkezhetnek a cukorbetegség tünetei

Mukans hangsúlyozta, hogy a bőr pigmentációjában bekövetkező változások, különösen a hónaljban, az ágyékban és a nyak körül, a cukorbetegség előtti és a 2-es típusú cukorbetegségre is utalhatnak.

„A fekete akantózis nem csupán kozmetikai probléma, hanem az anyagcserezavar potenciális figyelmeztető jele” – osztotta meg Maxime Mukans.

A cukorbetegség másik korai tünete, amelyet a szakember kiemelt, a sebek, karcolások és zúzódások lassú gyógyulása. Elmagyarázta, hogy a cukorbetegség rontja a szervezet regenerációs képességét, ami a bőrsérülések hosszabb gyógyulási folyamatát eredményezi. A sebész nyomatékosan tanácsolta, hogy azonnal forduljunk orvoshoz, ha ezek bármelyike megjelenik.

Az orvos azt is megjegyezte, hogy a cukorbetegségnek más jelei is lehetnek. Elmondása szerint az intenzív szomjúság, a gyakori WC-látogatás, a fáradtság, a fogyás és az izomtömeg elvesztése is megjelenhet, ha ez a betegség kialakul. Emellett a betegeknél viszketés jelentkezhet a nemi szervek területén, gyakori kiújulhat a szájpenész és a látásromlás.

Elolvasom a cikket