Bemutatták a Carmen musicalt

A forróvérű, vadító, féktelen természetű cigánylány, Carmen történetét a darab egy spanyol kisvárosba helyezi, ahova vándorcirkuszi társulat érkezik, és vele együtt a helyi, félig istenhívő, másrészt korrupcióba süllyedő társadalmi viszonyokat és egy fiatal pár eljegyzését felforgató, perzselő szenvedély. Romantikus és bűnügyi szálak keverednek a darabban. A produkció bemutatásához, a cirkuszi miliő megteremtéséhez a Budapesti Operettszínház közeli partnere, a Fővárosi Nagycirkusz is szakmai segítséget nyújt Csicsely Zoltán produkciós menedzser vezetésével.

Fellépő artistaművészek: Kassai Benjamin/Nitas Olivér, Nitas Kevin, a BIAK Artista Akadémia növendéke (kínai rúd), György Tibor (cyr wheel, létra) és Németh György (parkour, akrobatika). További közreműködők a Tűzmadarak – Firebirds csoport tagjai.

Az előadásban a cirkuszművészet nagy skálája megmutatkozik: a már-már letűnt korokat idéző törpe és óriás, az ikerpár és a késdobáló artistaművész, az utcai mutatványosok: gólyalábas és tűzzsonglőrök, az illúzió, napjaink klasszikus cirkuszi világából a kínai rúd, a cyr wheel, a létra, a tissue és a karika, valamint a mai társművészetekbe kacsintó parkour, utcai akrobatika.

A produkció ebben az évadban áprilisban és júniusban látható, és természetesen a következő színházi évadban is több blokkban műsorra tűzi majd a Budapesti Operettszínház.

Elolvasom a cikket