Friss hírek érkeztek III. Károly király egészségéről

A Buckingham-palota korábban azt közölte, hogy az uralkodó egy időre visszavonul, hogy a gyógyulására koncentrálhasson, és hivatalos kötelezettségeinek személyesen nem tesz eleget. Diagnózisának bejelentése óta mégis többször feltűnt a nyilvánosság előtt.

A napokban Kamilla királyné társaságában látták: Balmoralban vettek részt a vasárnapi helyi istentiszteleten.

Az alkotmányos jogait továbbra is gyakorolja a király, azonban több hivatalos feladatát is átadta Vilmos hercegnek, a személyes jelenlétet igénylő események többségén pedig Kamilla királyné képviseli a brit királyi családot.

III. Károly király azonban nem bujkál, több alkalommal is látták őt a rajongók, napi feladatait ugyanis továbbra is elvégzi. Hálás a sok jókívánságért, és minden alkalommal mosolyogva integet az összegyűlteknek.

A rajongók többségét megnyugtatja, hogy a fotók tanúsága szerint a király jókedélyű, kipihentnek tűnik, és nem hagyta el magát. Nemrég pedig azt is bejelentette, hogy idén is részt kíván venni az ötnapos Royal Ascoton.

A lóverseny fontos szerepet tölt be a brit királyi család életében, a néhai Erzsébet királyné kedvenc programja volt, és uralkodásának 70 éve alatt csupán egyetlen alkalommal nem jelent meg rajta. III. Károly király ebben is az édesanyja példáját követi. A bennfentesek szerint ebben az is motiválhatja, hogy a kezelései ellenére „látható” szeretne maradni a közvélemény számára.

Elolvasom a cikket