Íme az otthoni biztonsági kamera, amely rálő a betolakodókra

A szlovén OZ-IT startup mutatta be a PaintCam Eve termékcsaládot, amely alapvetően a kültéri biztonsági kameráktól megszokott funkciókkal rendelkezik: mozgásérzékelő aktiválja, értesítéseket küldhet a mobilokra, élőben nézhető a képe, kétirányú hangkommunikációt tesz lehetővé, és rendelkezik éjjellátó funkcióval. A nagy innovációt azonban a kameracsalád defenzív funkciói jelentik – írja az Origo.

A kamera képes a távozásra való hangos felszólítást követően öt másodperccel paintball golyót lőni a behatolókra. De ez még nem minden. Akár könnygáz kiengedésére is képesek a kamerák, ezt egy szódáspatronra hasonlító tartályban lehet betenni a belsejükbe.

A termékcsalád három tagja között a programozásban van a különbség. A legolcsóbb Eve modellnél egyel drágább Eve+ már állatok felismerésére is képes. Az Eve Pro pedig arcfelismerést kínál, így folyamatosan aktívan lehet hagyni a defenzív funkcióit. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kamerák mennyibe kerülnek és mikortól lesznek kaphatók. A szlovén startup április 28-án indítja el kampányát.

Elolvasom a cikket