Most könnyedén megszabadulhatunk a régi kütyüktől

Egy hónapon át, azaz 2024. május 22-ig az összes Auchan áruházban le lehet adni a feleslegessé vált mobilokat és egyéb elektronikai eszközöket, töltőket, kábeleket. Újrahasznosítják őket.

Az Auchan már hosszú évek óta jelentős piacformáló lépéseket tesz a fenntarthatóságért. A Passzold Vissza, Tesó! kampányhoz való csatlakozással a lakosság birtokában felhalmozódott, kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretné csökkenteni. Tavaly összesen 1510 darab elektronikai eszközt adtak le a boltjaiban, többnyire tableteket, fülhallgatókat, akkumulátorokat, pendrive-okat.

A tapasztalatok szerint a használaton kívüli elektronikai eszközöket az emberek hosszú évekig őrzik, aztán egyszer csak kidobják őket a kukába, pedig veszélyes hulladéknak számítanak.

Az elavult mobilkészülékek a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki. Újrahasznosításuk során azonban 17 féle fémet lehet visszanyerni, például nemesfémeket.

A mostani kampány keretében régi nyomógombos vagy okos mobilkészülékeken kívül feleslegesen álló tableteket, akkumulátorokat, fülhallgatókat, kábeleket, régi GPS eszközöket, töltőket, egyéb elektronikai eszközöket is várnak 2024. május 22-ig az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtődobozokba.

Elolvasom a cikket