Szoboszlaiék már a városi rangadóra készülnek

Két legutóbbi bajnoki mérkőzésén csak egy pontot szerzett Liverpool fontos győzelmet aratott vasárnap a Fulham otthonában, s így versenyben maradt a bajnoki címért. Jürgen Klopp vezetőedző lecserélte a korábbi középpályás sorát. A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik csereként csak a 87. percben lépett pályára. Ezt a 3–1-re megnyert mérkőzés után a német szakember megindokolta:

„Azért hajtottuk végre ezeket a változtatásokat, mert száz százalékig meg voltunk győződve arról, hogy meg kell tenni. Nem volt szerencsejáték vagy bármi más. Szerdán városi rangadót játszunk, majd szombaton, már megint Londonban, mérkőzünk a West Ham ellen, ami elég őrültség, de ez van. Tehát el kell végeznünk ezeket a változtatásokat, mielőtt a játékosok egyértelmű jelet adnának nekem, hogy elkészültek az erejükkel.”

A bajnoki esélyekről Klopp azt mondta. „Ha versenyben tudunk maradni, akkor remélem a szerencse a végén talán a mi oldalunkon áll. Meg kell próbálnunk minél több meccset megnyerni, minél több pontot szerezni. Intenzív időszak ez mindannyiunk számára, s szerencsére mind a három csapatnak szüksége van. Szóval ez egy izgalmas verseny lesz, és örülök, hogy benne vagyunk, amit élvezek.”

A Liverpool szerdán este a városi rangadón a korábban nyolc pont levonásával büntetett, a bennmaradásért küzdő Everton vendége lesz. Szoboszlaiék helyzetét könnyítheti, hogy az Everton a hétvégén nyert, s így menekül a kieséstől, a 16. helyen áll a 20 csapatos a Premier League-ben.

Az angol média még mindig a Manchester United döntőbe jutásától hangos az FA-kupában. ADaily Telegraph szakírója szerint. „Ez volt a legmegalázóbb győzelem, amit eddig láttam.” Az Erik ten Hag irányította együttes a hatvanadik percben 3–0-ra vezetett, de a másodosztályban csak a nyolcadik helyen álló Coventry City a 95. percben kiegyenlített (3–3). A hosszabbítás utolsó percében a City gólt szerzett, amelyet a videóbíró les miatt érvénytelenített. Az elmúlt tíz évben átigazolásokra több mint egymilliárd fontot költő United csak 11-esekkel nyerte meg az elődöntőt.

A győztes mérkőzés után egyre többen Erik ten Hag menesztését követelik, aki nem ismerte el, hogy a Coventry elleni tizenegyespárbajban aratott győzelmük kínos volt. „Játszhatunk nagyon magas szinten, de nagyon alacsony szinten is eljuthatunk a célunkig. Többször is cserbenhagytuk egymást. Látom a hibákat, amelyeket elkövetünk, de ez nem szégyen” – nyilatkozta Ten Hag, aki szerint a majdnem kapitulációt nem szabad felhasználni vezetőedzői idejének megítélésére.

Nem mindenki osztja Ten Hag véleményét, a Sky Sports szakértője, Jamie Carragher úgy gondolja, hogy a United játékosai kínosan érzik majd magukat, s a holland szakembert csak a kupa megnyerése menthetné meg a kirúgástól. Ez pedig nagyon nehéz feladatnak ígérkezik, mert az United ellenfele, városi riválisa a Manchester City lesz a május 25-én a Wembley-ben.

Elolvasom a cikket